De kwaliteit van een Sjoelbak

Om voor u de juiste sjoelbak te kunnen leveren, hebben wij verschillende merken in ons assortiment opgenomen. Bij ons kunt u onder andere de merken; Buffalo, Heemskerk, Jakkolo en TopShot vinden. Dit zijn allemaal goede en kwalitatieve merken, echter zit er natuurlijk wel verschil in de dure of de wat goedkopere sjoelbak. De goedkopere varianten zijn geschikt om thuis te sjoelen en kunnen daar ook zeker een leuke uitbreiding zijn op het thuisspellen assortiment. De sjoelbakken uit de duurdere klasse zijn voor het wat meer professionelere gebruik, en zullen ook goed kunnen worden ingezet op bijvoorbeeld sjoeltoernooien. De officiële sjoelbak die wordt gebruikt bij een toernooi, heeft bepaalde regels wat betreft afmeting. De bak moet ca. 2 meter lang zijn en ca. 40 cm breed zijn. In ons assortiment hebben wij ook enkele mini sjoelbakken. Deze zijn kleiner dan de officiële maat en zij ongeveer 118 cm lang en 28 cm breed. Deze hebben een korter speelveld en daarom is het sjoelen op deze bakken speciaal geschikt voor kinderen die thuis lekker willen spelen.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

26 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

26 Artikel(en)

Welke sjoelbak kopen?

Gezien onze ruime assortiment, kan het soms moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij geprobeerd het zo eenvoudig mogelijk voor u te maken. Via ons keuze menu kunt u gemakkelijk uw weg zoeken binnen de beschikbare producten. Wanneer u liever persoonlijk contact wenst, kunt u ons altijd een e-mail sturen, deze wordt meestal de zelfde dag of binnen 24 uur beantwoord. Ook kunt u contact met ons opnemen via de telefoon of via de chat, zo kunnen wij u helpen met het maken van de juiste keuze.

Waar komt Sjoelen vandaan?

In Nederland wordt het oude, maar oergezellige spel sjoelen nog vaak gespeeld. Nu vaak vooral tijdens de gezellige feestdagen. Het spel in ontstaan rond 1600. Het werd toen nog met knikkers en een bak werd gespeeld. Het spel werd toen ook vaak gespeeld op schepen door zeelieden, die op houten vloeren met munten schoven richting de getekende score vakjes. De houten sjoelschijf is op zee ontstaan, doordat de munten steeds vaker naar de bodem van de zee zonken. Vanaf ca. 1900 wordt sjoelen gespeeld op dezelfde wijze als dat dit nu word gespeeld. De draagbare sjoelbakken, zoals deze vandaag de dag nog gebruikt wordt, zijn tevens in de jaren 1900 ontstaan. Sjoelen is dus een eeuwenoud spel wat vandaag de dag nog steeds erg vaak gespeeld wordt.