Wat is het verschil in kwaliteit van de verschillende sjoelbakken?
Wij hebben sjoelbakken in ons assortiment van verschillende kwaliteitsklasses. De kwaliteit van de sjoelbak wordt bepaald door het hout waarvan deze gemaakt is, de dikte van het hout en de afwerking van de sjoelbak. Omdat de afwerking van hogere kwaliteit sjoelbakken beter is zal deze minder snel slijtage vertonen en is het speelveld gladder dan bij lagere kwaliteit sjoelbakken. 

Kan ik een eigen bedrukking op een sjoelbak laten zetten?
De Heemskerk sjoebakken kunnen in veel gevallen gepersonaliseerd worden. Zo kan er een sticker op de brug, of op de zijkanten worden geplaatst. Ook kan er in de brug een logo worden gegraveerd. De bak kan ook in elke gewenste Ral kleur worden gespoten. Uiteraard is een combinatie ook mogelijk. Neem contact op met onze klantenservice voor de mogelijkeheden en voorwaarden. 

Welke puntaanduidingen zijn er en wat is het verschil?
Om de punten te kunnen berekenen staan boven de vakjes punten vermeld. Dit kan door middel van stickers of door middel van messing nagels. De messing nagels zijn extra duurzaam en duidelijk.  

Bestaan er ook opklapbare sjoelbakken?
Wij hebben een aantal opklapbare sjoelbakken in ons assortiment. Zowel in de mini variant als het wedstrijdformaat. Deze zijn makkelijker op te bergen omdat deze in het midden opklapbaar zijn. Het nadeel van de opklapbare sjoelbakken is dat het speelveld niet uit één geheel bestaat en hier wat speling in kan ontstaan. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het spel.

Zijn de sjoelbakken in verschillende maten verkrijgbaar?
Wij hebben twee maten sjoelbakken in ons assortiment. Ten eerste hebben we de mini tafels, met een lengte van 120cm en een breedte van 28cm, die uitermate geschikt zijn voor de kleinere spelers tot ongeveer 8 jaar. Daarnaast hebben we de standaard maat sjoelbak. Deze sjoelbak heeft een lengte van 2 meter en een breedte van ongeveer 40cm. Dit is tevens de officiële wedstrijdformaat en is geschikt voor alle spelers vanaf een jaar of 8 jaar.

Zijn de sjoeschijven in verschillende maten verkrijgbaar?
Wij hebben verschillende maten sjoelschijven in ons assortiment. Belangrijk is dat u de weet hoe groot de gleuven zijn waar de sjoelstenen door moeten schuiven. Dan kunt u rekening houden met de maximale grootte van de sjoelschijven. De standaard sjoelschijven hebben een diameter van 52mm en een dikte van 12,5mm. De mini sjoelschijven hebben een diameter van 28mm.

Zijn er officiële wedstrijdsjoelbakken?
Wij hebben diverse sjoelbakken in ons assortiment die geschikt zijn voor wedstrijden. Deze sjoelbakken voldoen aan de eisen van de ANS (Algemene Nederlandse Sjoelbond). De sjoelbakken hebben een afmeting van 200x40x4,5cm, hebben holgedraaide sjoelschijven van beukenhout, een gladgeschuurde en dik afgelakte onderplaat van minimaal 0,5mm dik en het hout mag geen knoesten bevatten. Deze sjoelbakken vind u op de website onder de professionele sjoelbakken.

Wanneer mag een sjoelbak zakelijk gebruikt worden?
Een sjoelbak mag openbaar gebruikt worden als deze van sterke kwaliteit is gemaakt en een hogere duurzaamheid heeft. Deze sjoelbakken zijn beter berekend op intensief gebruik